Leeftijd:

Wouter, Marijn

Contact:
      welpen@marcopolowaterscouts.nl

"De Welpen" is een gemengde groep van kinderen tussen de 7 en de 11 jaar oud en ze zijn niet bang voor water.

Wat doen we zoal?

Wat doen we niet is eerder de vraag. Omdat we een watergroep zijn, zullen we in het zomerseizoen (mei-oktober), ongeveer om de week met de kinderen gaan zeilen, mits het weer het toelaat. Per groepje van ± 5 kinderen zullen we met minimaal 2 man (bege)leiding in de boot stappen en op het Spaarne gaan zeilen.

Hierbij mogen de kinderen zelf ook zeilen, maar moeten ze wel  altijd een zwemvest aan. Zo worden ze al wat voorbereid voor als ze doorstromen naar de verkenners.

Daarnaast zijn er speciale dagen zoals de Dwekkerdag, de boerenkoolmaaltijd, Logeerweekend, dagje Linnaeushof. De overige zaterdagen hebben we een gevarieerd programma. Soms zullen we een dagje gewoon spelletjes doen of leuke dingen maken, maar natuurlijk zijn er ook mogelijkheden om insignes te halen!!!

Oudste welpen

Sinds een aantal jaar draaien de "oudste welpen"(11 jaar) na de normale opkomsttijden nog een speciaal programma. In het winterseizoen helpen de oudste welpen de leiding met het onderhoud van de Galeos, Dhow en Trireme. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan knopen die nodig zijn bij het zeilen en ook wordt er een beetje zeiltheorie gegeven. In de zomer wordt er iedere zaterdag gezeild na de normale opkomst. Dan komen de kinderen in aanraking met het echte zeilen.

CWO I
Vanaf de winter van 2013/2014 hebben we een doel gesteld voor de oudste welpen om de theorie van CWO I te halen.  In het zomerseizoen kunnen ze dan gaan voor het praktijkdeel van CWO I, waardoor ze met een CWO I diploma door kunnen naar de verkenners.

Zeilwedstrijden
Met hemelvaart is er de Kaagcup waarbij de oudste welpen gezamenlijk met de zeeverkenners op kamp gaan. Daarnaast is er ook nog de MooieNelCup waarbij de oudste welpen zeilen in de instructieklasse waarbij ze zelf wedstrijden zeilen onder het toeziend oog van de welpenleiding die aanwijzingen geeft en in kan grijpen als dat nodig is. Bij de MooieNelCup is er al een beker binnengehaald voor de 2e plaats in de instructieklasse door de welpen!! Ook komend jaar zullen we weer proberen om een prijs binnen te halen, met het oog op de 1e prijs natuurlijk.

Zomerkamp

Het hoogtepunt van het jaar is natuurlijk het zomerkamp! Dit is meestal de 1e week van de zomervakantie. Ieder jaar gaan we ergens anders heen, ieder jaar doen we ook wat anders. Maar hoe dan ook, het is altijd een hele leuke en spannende week, voor zowel de kinderen als de leiding!!

Nieuwsgierig?

Kom rustig eens langs! We zitten aan de Noord-Schalkwijkerweg 125a in Haarlem.
De welpen hebben meestal opkomst op zaterdagochtend van 10.45u t/m 13:15u.

Als je een keer wilt komen kijken is het wel raadzaam, om dat van te voren door te geven (omdat we niet altijd op dezelfde tijd of locatie een opkomst hebben) aan Danny: Mobiel: 06 54 20 25 88 Email: danny@marcopolowaterscouts.nl
De mails worden meestal op een vrijdag gelezen in verband met werk en school van de leiding.

Pagina veranderd door richard op 2016-10-30