Leeftijd:
      van 10 tot 17 jaar

Opkomsten:
      Zaterdag van 12.00 tot 17.30 uur (zomer)
      Zaterdag van 11.30 tot 16.00 uur (winter)

Leiding:
      Dennis, Peter,
      Stephan

Contact:
      zeeverkenners@marcopolowaterscouts.nl

De zeeverkenners is de speltak voor kinderen van 10 t/m 17 jaar. De activiteiten van de zeeverkenners spelen zich vooral af op, in en rond het water.

Vloot

De Marco Polo heeft een vloot van 6 lelievletten, hiervan zijn er momenteel 5 voor de zeeverkenners de andere vletten worden gebruikt door de wilde vaart. De lelievlet is de speciaal voor scouting ontworpen stalen zeilboot. De vlet is robuust, veilig en onzinkbaar door zijn twee luchtkasten. De zeeverkennersgroep, die gemiddeld uit zo'n 30 scouts bestaat, is verdeeld over de vletten.

Bovendien heeft de vereniging nog een sleper: de Kenau. De Kenau is een sleper die al behoorlijk wat jaartjes meedraait met de MP, en hij bewijst zich nog steeds! De Kenau is ruim 7 meter lang en 2.50 meter breed. De Kenau is het meest in gebruik bij de zeeverkenners.

Bemanning

In iedere boot zeiltje een verkenners die een 'bak' genoemd word. Aan het hoofd van zo'n bak staat de bootsman. De bootsman is meestal een wat oudere, meer ervarene verkenner en hij heeft steun van zijn kwartiermeester. De kwartiermeester helpt de boots en vervangt deze indien nodig.

Seizoenen

De zeeverkenners kennen 2 seizoenen: Het winter en het zomerseizoen. In het winterseizoen zijn de activiteiten gericht op het onderhoud van de vlet en het leren zeilen in theorie. In het zomerseizoen wordt er gezeild, gezwommen, en andere leuke activiteiten op en rond het water gedaan.

Kampen

De zeeverkenners hebben ook een aantal kampen die jaarlijks terugkeren:

Pagina veranderd door richard op 2016-11-06