Leeftijd:

Contact:
welpen@marcopolowaterscouts.nl

De Welpen
De welpen is een speltak (onderdeel) van de Marco Polo Waterscouts. Hierin zitten jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar. Elke week zullen de Welpen op zaterdag een uitdagende middag beleven!

Normale opkomst
In de zomer zijn we vaak op en rond het water te vinden. Hier doen we uitdagende activiteiten zoals; leren zeilen, vlotten maken en we leren de Welpen over water veiligheid.

De andere seizoenen zijn we bezig met de regels in en rond de boot en de welpen zijn actief bezig om insignes te behalen. Er zijn verschillende insignes die behaald kunnen worden, bijvoorbeeld koken, kampvuur, spoorzoeken, EHBO, knopen en nog meer. Elk insigne bestaat uit meerdere onderdelen met als doel om vaardigheden te leren en
natuurlijk veel plezier te hebben. Verder doen we ook veel andere spellen.

Wat doen we verder?
Het hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp! Dit is meestal de eerste week van de zomervakantie. We proberen elk jaar naar een ander clubhuis te gaan en altijd met een leuk thema.

We doen verder mee aan de Splash (zwemwedstrijden), Dwekkerdag en de oudste welpen doen mee met twee zeilwedstrijden (Kaagcup & MooieNelCup). Ook hebben we ieder jaar een logeerweekend, een dagje uit, boerenkoolmaaltijd en nog meer!

Leiding

Nieuwsgierig?

Kom gerust eens langs!
Stuur ons dan van te voren een mailtje (we draaien namelijk niet altijd op dezelfde locatie).

Adres: Noord-schalkwijkerweg 125A, Haarlem.
Contact: Welpen@marcopolowaterscouts.nl

Bestanden voor de leden